Начало БЪЛГАРИЯ Делото на К. Петков срещу Борисов за половин милион лева тръгва днес

Делото на К. Петков срещу Борисов за половин милион лева тръгва днес

0

За днес следобед е насрочено делото, заведено от Кирил Петков срещу Бойко Борисов. Бившият премиер и лидер на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков съди предшественика си и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за клевета и настоява да получи половин милион лева обезщетение. Делото е наказателно, но от частен характер – Петков ще е обвинител на Борисов.

„Заведох дело срещу Бойко Борисов за клевета за половин милион лева. Този човек вече е осъждан за клевета, доказан лъжец. Омръзна ми да го слушам, всичките му лъжи за посредници, за комисионни, за всякакви клевети, които той непрекъснато говори навсякъде, така че време е да спрем тези стари лъжци с техните мутренски похвати“, каза Петков пред очакващите го репортери. „Жалбата е за това, че Борисов каза, че сме вземали средства от посредници и сме взимали комисионни“, заяви Петков през август, когато внесе тъжбата си в Софийския районен съд.

За клевета НК предвижда глоба от 3000 до 7000 лв. и обществено порицание. Отделно може да бъде присъдено и обезщетение.

Повод за делото е брифинг, който Борисов и хората му проведоха на 24 август т.г., на който обвиниха кабинета „Петков“, че е доставял природен газ за страната чрез дъщерна компания на „Газпром“, за да облагодетелства фирми, свързани с „Продължаваме промяната“.

Предишна статияТурция арестува над 20 души за терористичната атака в Истанбул
Следваща статияТежка катастрофа затвори част от магистрала „Тракия”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук