Начало НОВИНИ Поне 1 млн. лв. са откраднати при обира на инкасо колата

Поне 1 млн. лв. са откраднати при обира на инкасо колата

0

При обира на инкасо автомобил в София е открадната 7-цифрена сума. Това заяви в ефира на Нова тв говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. Това означава, че са взети поне 1 млн. лв. Петрова обяви, че предстои точното изясняване на липсващите пари. Нещо, което е необяснимо след като от обира минаха повече от 24 часа и е необяснимо как още не се знае какво точно е откраднато. 

От прокуратурата съобщиха още, че е възможно и повече от четирима души да са участвали в обира на инкасо автомобила, извършен във вторник сутринта до столичен мол. 

По показания на двамата обслужващи инкасото и видеокамери, в обира са участвали поне четирима души. Разследващи не изключват възможността в двете коли, с които нападателите са избягали, да е имало шофьори, които не са излизали от тях, с цел по-бързо оттегляне. Така извършителите на обира може и да са шестима. Единият от автомобилите дори е бил спрян зад колона в подземния паркинг и така към него няма добра видимост от видеонаблюденито.

Прокуратурата е поискала справка за украинските номера, с които са били колите на нападателите, но все още няма отговор дали са фалшиви или откраднати. Двете коли бяха намерени запалени малко след обира и силно обгорени.
Според разследването парите в инкасо автомобила са били за зареждане на банкомати на няколко банки, а нападателите вероятно са знаели маршрута на превозното средство. В инкасо автомобила е имало двама души – единият шофьор, а другият е зареждал касетите с банкноти.

„Това, което знаем, е, че вчера рано сутринта извършителите са се придвижили с два джипа до търговския център на Околовръстното шосе в София. Изчакали са идването на инкасо автомобила. Те очевидно са знаели, че колата ще бъде там. След това инкасо автомобила е пристигнал, като в него са превозвани касети с банкноти с различен номинал, предназначени за банкоматите на различни банки. Имало е двама служители. Единият е шофирал, а другият е трябвало да зарежда касетите в банкоматите. Колата е можело да се отваря само отвътре”, заяви Петрова. 

Предишна статияПетър Витанов, БСП : Позорна e позицията на ръководството за връщане на хартиената бюлетина
Следваща статияКоледни добавки от 70 лв. ще има за всички пенсионери

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук