Начало НОВИНИ Руското министерство на отбраната обвини Киев в извършването на военни престъпления

Руското министерство на отбраната обвини Киев в извършването на военни престъпления

0
ukraine x russia

Руското министерство на отбраната обвини Киев в извършването на военни престъпления. От ведомството обявиха, че украински военни са екзекутирали повече от десет руски военнопленници.

От министерството на отбраната твърдят, че обезоръжените руски войници са били екзекутирани с изстрели в главата. В официално съобщение на ведомството се посочва, че убийството потвърждава “садистичната същност на киевския режим начело със Зеленски и на онези, които го защитават и подкрепят”.

По-рано в социалната мрежа “Телеграм” бяха разпространени два видеоклипа с предполагаемата екзекуция. На първия се вижда как няколко войници, за които се предполага, че са руснаци, се предават, излизат от сграда и лягат един до друг с лице към земята. След това записът прекъсва. Вторият клип изглежда е заснет от дрон и показва как войниците лежат на земята с окървавени глави.

В един от военните канали в “Телеграм” се твърди, че екзекуцията е била извършена в град Макеевска, недалеч от Донецк. През последните дни в района се водят интензивни боеве.

Валерий Фадеев, ръководител на Съвета по правата на човека при руския президент, заяви, че ще уведоми за случилото се Върховния комисариат на ООН по правата на човека, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, Съвета на Европа, Международния комитет на Червения кръст, Амнести интернешънъл и други международни организации.

Предишна статияАвстрия е против разширяването на Шенген
Следваща статияПротест пред парламента срещу „Хартиената коалиция“ и връщането на бюлетината

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук