Начало БЪЛГАРИЯ Надежда Йорданова: ГЕРБ показа, че нищо старо не е забравено, а нищо...

Надежда Йорданова: ГЕРБ показа, че нищо старо не е забравено, а нищо ново не е научено.

0
”Поведението на ГЕРБ показа, че нищо старо не е забравено, а нищо ново не е научено. Видяхме лошите практики от 44-ото Народно събрание в много по-кондензиран вид. Буди недоумение, че ГЕРБ като първи мандатоносител и към настоящия момент не казват каква формула ще предложат – от кого биха очаквали подкрепа, как ще действат.

Първото, което обединява евроатлантическите партньори и страните в ЕС, е върховенството на правото, а ГЕРБ все още отказват да приемат този проблем. Дори на срещата преди дни няколко пъти поставихме въпроса с конституционната реформа и правомощията на главния прокурор, но те подминаха темата с мълчание. Това мълчание е доста оглушително и не може да не ни притесни“, заяви Йорданова.

„Предстои колегите от ПП да предложат формулата за разговори за втория мандат. Ние ще се включим. Вторият мандат ще отиде в ПП и те ще предложат формата на разговори, така че този въпрос е към тях“, заяви тя.

Йорданова изтъкна, че по време на 18-часовото заседание на правната комисия, на което беше разгледан проектът за промени в Изборния кодекс, БСП са допуснали ГЕРБ да променят целия им законопроект, като накрая социалистите са подкрепили предложенията на ГЕРБ, а не своите собствени.

„Дали това е въпрос на предварителна уговорка или последващи преговори не знам, но фактите са, че в правна комисия БСП поддържаха предложенията на ГЕРБ, а не своите“, коментира тя.

„Демократична България“ ще настоява обсъждането на промените в Изборния кодекс трябва да започне отначало.

Според Надежда Йорданова по-острият тон между президента Румен Радев и „Демократична България“ на консултациите вчера отразява разликата в позициите по въпроса с войната в Украйна, което не е новина. Затова Йорданова призова „да не драматизираме“ публичната обмяна на мнения.

Според нея формирането на мнозинство в Народното събрание по темата за военната помощ за Украйна показва ясен знак към служебното правителство и го окуражава да премине към конкретни действия.

Предишна статияАрман Бабикян: От два месеца служебният кабинет ни спасяват от гладната зима, която не идва
Следваща статияКанцлерът на Германия предупреди за ескалация на войната в Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук