Начало БЪЛГАРИЯ Андрей Гюров: Хората да решат какво бъдеще искаме – дали Никола Минчев...

Андрей Гюров: Хората да решат какво бъдеще искаме – дали Никола Минчев да бъде заменен с Вежди Рашидов

0
Виждаме, че през последните два месеца ГЕРБ показва импотентност да създаде каквото и да е градивно. Ние сме тук, за да кажем, че знаем какви са проблемите на българските граждани и даваме план как може да се излезе от политическата криза. Това каза по НТВ Андрей Гюров – депутат от “Продължаваме промяната”.

Има условия за реализиране на мандат, ситуацията е сложна и неблагодарна. Тя има смисъл когато има гаранция, че тази реформаторска програма ще се случи. Затова тези неща трябва да се приемат преди мандата. Ако не се случат, ние ще върнем неизпълнен мандата. 

Кои са важните реформи, които трябва да се случат- това е дневният ред на страната. ИК – не вярвам нито една политическа партия да е водила предизборна кампания и хората да са казали, че първо трябва да се промени ИК. 

Говорим за цялостен пакет. Защо ни е контрол върху главният прокурор, когато хората, които го контролират, ще бъдат избирани нечестно?! 

Това правителство ще е рисково.  Смисъл има, ако то ще се занимава с важните теми на деня- намаляване на социалното неравенство, освобождаване на бизнеса от рекет, интегриране на България в ЕС. 

България може да поеме по един нов път. Нека хората да решат какво бъдеще искаме – дали Никола Минчев да бъде заменен с Вежди Рашидов.  Или изтегляне или отхвърляне на ИК – това казваме.

Ние предлагаме механизъм – временна комисия, която да се занимае с промените в ИК. Ние предлагаме рамка и стратегия за излизане от кризата. Лодка, която ще ни изведе от кризата. Кой ще е капитан на тази лодка не е на дневен ред. Този разговор не сме го започнали с ДБ. 

Владислав Панев от ДБ допълни: 

Това е първи план за съставяне на кабинет и то реформаторски. Редица от предложенията може да се гласуват преди поемането на втория мандат. Ако те не се случат този месец, те въобще няма да се случат.  

Ако искаме да има правителство, което да върши работа за България, има основание да ни подкрепят. Партиите са свикнали да играят на сигурно и целта име е да изкарат друг виновен за това, че ще ходим евентуално на избори. 

Ако днес се гледа ИК, значи шансове за правителство на малцинството намаляват значително. 

Рискът е 100 процента това правителство да бъде бламирано. Първите месеци ще бъдат най-важни. Никакви илюзии не си правим за това. Ключово е дали ще се върне хартиената бюлетина. Тя се връща заради феодализма за следващите местни избори.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук