Начало НОВИНИ Ким Чен-ун: Целта ни е да станем най-голямата ядрена сила в света

Ким Чен-ун: Целта ни е да станем най-голямата ядрена сила в света

0

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че крайната цел на страната му е да стане най-голямата ядрена сила в света, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ким повиши в длъжност десетки военни, участвали в неотдавнашното изстрелване на най-голямата балистична ракета на Северна Корея. Той присъства лично изпитанието на новата междуконтинентална балистична ракета „Хвасон-17“ на страната и обеща да противодейства на ядрените заплахи на САЩ.

Изграждането на ядрените сили е за надеждна защита на достойнството и суверенитета на държавата и народа, а „крайната им цел е да притежаваме най-мощната стратегическа сила в света, абсолютна сила без прецедент през века“, заяви Ким в заповедта за повишаване на военнослужещите.

Той нарече „Хвасон-17“ „най-силното стратегическо оръжие в света“ и заяви, че то демонстрира решимостта и способността на Северна Корея в крайна сметка да изгради най-силната армия в света.

Севернокорейските учени са направили „чудесен скок напред в развитието на технологията за монтиране на ядрени бойни глави на балистични ракети“, каза Ким, без да уточнява.

Като позира за снимки с учените, инженерите, военните и другите участници в теста, Ким заяви, че очаква от тях да продължат да разширяват и укрепват ядрената възпираща сила на страната с изключително бързи темпове.

Предишна статияПроф. Людмил Георгиев: Русия ще спечели т.нар. война в Украйна. Светът вече няма да е еднополярен
Следваща статияКатар 2022 г.: Китайската телевизия цензурира фенове без маски, докато умората нараства заради политиката на нулев Ковид

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук