Начало БЪЛГАРИЯ Стефан Янев: Формулата за управление е максимална подкрепа, дори и от президентската...

Стефан Янев: Формулата за управление е максимална подкрепа, дори и от президентската институция

0
Не съм влязъл в политиката заради позиция. Влязох, защото искам да съм полезен. Не мога да съм параван за чужди интереси. Формулата за управление мен е максимална подкрепа, дори и от президентската институция. Две години не можем да решим политическата криза. Трябва да покажем, че тази държава има перспектива.

Това каза по НТВ лидерът на “Български възход” Стефан Янев. 

Ако отсега тръгнем да търсим варианти как някой дава на концесия или под наем, обезсмисляме  цялото усилие за правене на правителство. Целта е да се намери формулата, която решава проблемите на хората. 

Как ще се нарича това правителство-дали ще е с експерти, или по-политически свързани, вероятно ще има коментари за концесия, такива етикети не ме притесняват. Ще се покаже на обществото как се случва. Такъв тип конструкция не може без коалиционно споразумение. Технология  е кой какво иска – всеки с всеки. Въпросът е принципите около които се прави това мнозинство. Приоритетите трябва да са ясни и подкрепени от партиите, които ще застанат зад него. 

В идеалният вариант участват всички партии в парламента. В песимистичният – вероятно 4 партии, които подкрепят този тип коалиционно споразумение. Предполагам може да са ГЕРБ, ПП,  ДБ, ДПС, възможно е и “Възраждане”. Търси се конфронтация по определени теми. 

Разговор не се води в момента. Когато се направи първи разговор за приоритети, след това може да бъде по конкретни политики. Представям си го всички да участват със споделена отговорност. Капитанът може да си определя тактиката на отбора. 

Всяка партия може да реши кой тема може да почака за сметка на друга. Ние в НС искаме да излъчим изпълнителна власт и действията ни трябва да са насочени в посока развитие на държавата и предсказуемост. 

Тръгваме да коментираме третия мандат, макар първия и втория са върнати неизпълнени. Може да се върне изпълнен и неизпълнен. Защо ако са само ГЕРБ, БСП и ДПС има проблем. На практика ще видим за пореден път раздаване на етикети. Трябва да видим начин за погасяване на политическите страсти и успокояване на държавата.

Някои от темите ще се развият в перспектива, не могат да се решат за два дни. Този вид протести не дават представа дали хората искат промени в ИК. Тази тема не е разчетена като важна от обществото. По време на дебата за ИК почти всички партии чух, че най-важно е да се върне доверието в ИК. Но по време на този дебат правим обратното. Ако всеки ден обясняваме как има проблеми с хартиите и машините, ние говорим, че този процес има повече проблеми.

Предишна статияПортугалия постигна втора победа на Световното първенство с 2:0 над Уругвай
Следваща статияОранжев и жълт код за валежи от сняг и дъжд в 12 области

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук