Начало БЪЛГАРИЯ Ивайло Мирчев: НАП да влезе на проверка в Лукойл

Ивайло Мирчев: НАП да влезе на проверка в Лукойл

0

Имам съмнения дали служебното правителство работи в интерес на държавата. Не е лошо Националната агенция за приходите(НАП) да направи проверка на „Лукойл“ за последните 6-10 години за трансферно ценообразуване.

Това заяви депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев, като коментира дали рафинерията ще може да изнася преработени продукти от руски петрол и да плаща данъци само в България. 

„Защото да седнеш на една пресконференция с „Лукойл“ и да обяснят те, че ако България не им разреши да изнасят петролни продукти, те ще затворят рафинерията. И правителство да каже – „Трябва да им разрешим износа“, не ми се струва особено сериозно“, обясни Мирчев.

По думите му „Лукойл“ не е длъжен да работи с руски петрол и може да работи с чужд, като до началото на войната 60% от петролът, който се е преработвал в Бургас, не е бил руски. 

От ГЕРБ няма никаква заявка, че можем да направим промените в съдебната система, които толкова искаме. И не защото сме се фокусирали върху съдебната реформа. Ако бъде реформирана съдебната система, страната ще тръгне по съвсем различен път, защото се очаква съдебната система да оправи голяма част от останалите проблеми. Там с ГЕРБ нямаме единомислие и ходът на ГЕРБ го очакваме. Няма никаква заявка от тяхна страна, че ще бъде направен такъв“, според  Мирчев.

Прекалено много неща ни различават с БСП – по отношение на войната, еврозоната, бюджетните разходи, хартиената бюлетина. Те сами се раздалечиха от партиите, които преценихме, че България трябва да тръгне по друг път, коментира още Мирчев.

Предишна статияЖълт код за валежи в почти цялата страна
Следваща статияНастимир Ананиев, ПП: Ако ГЕРБ загубят местната власт, са „чао”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук