Начало БЪЛГАРИЯ Гешев: Прокуратурата няма данни българската граница да се преминава срещу 50 евро

Гешев: Прокуратурата няма данни българската граница да се преминава срещу 50 евро

0

Прокуратурата не разполага с данни или доказателства, че българската граница може да се премине срещу 50 евро. Това се казва в позиция на главния прокурор Иван Гешев.

Думите на Гешев са заради изявлението на министър-председателя на  Нидерландия Марк Рюте пред медия NOS, че „иска да изключи възможността за незаконно преминаване на границата между Турция и Шенгенското пространство в България с банкнота от 50 евро“. 

„Ако нашите партньори от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с такива, очаквам да ни бъдат предоставени по реда на международната правна помощ при спазване принципите на върховенството на закона“, допълва Гешев.

Главният прокурор заявява и че България е правова държава, част от Европейския съюз и като такава спазва и защитава европейските ценности.

Нидерландският министър на външните работи Вопке Хукстра в събота коментира, че все още е „твърде рано“ да се постигне съгласие за присъединяването на България. Според него Нидерландия може да преразгледа въпроса едва когато стане ясно, че в България има действаща правова държава, способна да се справи с корупцията и организираната престъпност.

Предишна статияЙордан Терзийски: Коалицията на кражбата с наказателна акция срещу честните избори
Следваща статияЦветозар Томов: Всеки опит да избягаме от машините мирише на Средновековие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук