Начало БЪЛГАРИЯ Ивайло Мирчев: В момента, в който Лионел Меси се събуди, ще реши...

Ивайло Мирчев: В момента, в който Лионел Меси се събуди, ще реши кой да бъде кандидатът за премиер на ГЕРБ

0
За нас няма значение кой ще е премиерът. Ние чакаме Леонел Меси да се събуди. Знаем, че той става рано. И в момента, в който Лионел Меси се събуди- най-вероятно ще реши кой да бъде кандидатът за премиер на ГЕРБ.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” Ивайло Мирчев от „Демократична България“. Ние сме категорични,че мандат на ГЕРБ няма да подкрепим. Аргументите за това са изключително дълги и един от тях е Шенген. Добър вариант няма. Изборите са още по-лош вариант“, подчерта той. 

По думите му в момента на бензиностанциите купуваме горива не на цените, на които би следвало да ги плащаме, ако преработваме нефт „Уралс”. „А ние преработваме „Уралс”. Ние купуваме на цените на „Брент”. В най-лошия случай няма да има промяна в цените или по-скоро ще има промяна надолу, но малка. В добрия случай – промяната надолу ще е по-сериозна”, подчерта той. И допълни: „Можем да внасяме нефт отвсякъде. както преди войната Лукойл” работеше с 60 процента вносен петрол и нямаше абсолютно никакъв проблем”.

Според него различни енергийни експерти само плашат хората. „Подобен беше случаят, когато „Газпром” ни спря газа и казаха, че ни очаква зима на тъмно. Зима е. Тъмно ли е? Но сега газохранилищата са пълни. „Чирен” никога не е бил толкова пълен в историята си. Българската държава трябва да са защити интереса. А това не означава да седнете на една пресконференция с едни представители на „Лукойл”, които да ви кажат, че ако не им разрешите да изнасяте петрол ще затворят рафинерията, ако не се съгласим на техните условия. Нищо подобно. Това е обект от националната енергийна сигурност на страната. Не може която и да е било компания да идва и да ни рекетира”, категоричен е Мирчев.

Предишна статияНинова: Мандатът на ГЕРБ няма да успее, няма да получи подкрепа, БСП също няма да го подкрепи
Следваща статияПолитолози: Предложението на Борисов за премиер значи нови предсрочни избори

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук