Начало БЪЛГАРИЯ И от „Продължаваме Промяната“ отказаха среща с проф. Габровски

И от „Продължаваме Промяната“ отказаха среща с проф. Габровски

0

И от „Продължаваме Промяната“ отклониха поканата на кандидата за министър-председател на ГЕРБ проф. Николай Габровски. Вчера от „Възраждане“ също обявиха, че няма да обсъждат съставяне на правителство с него. 

За отказа съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова във фейсбук. Там тя сподели официални документи, изпратени от „Продължаваме Промяната“ и „Възраждане“. 

„От името на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Ви благодаря за поканата за среща с цел разговор за съставяне на правителство. „Продължаваме промяната“ многократно заяви позицията си, че няма да подкрепим предложеното с първия мандат правителство и по тази причина не бихме могли да удовлетворим молбата Ви за среща. Готови сме да проведем разговора с Вас в следващ етап и да дискутираме 16-те приоритетни за нас политики в качеството Ви на министър-председател„, се казва в писмото, подписано от Андрей Гюров от „Продължаваме Промяната“ до проф. Николай Габровски. 

Партиите трябва ясно да заявят своята подкрепа към правителството на ГЕРБ, заяви Кирил Петков в кулоарите на НС. 

Той изрази свое предположение, че при гласуването кабинета Габровски може да не се събере кворум, заяви съпредседеталеят на „Продължаваме Промяната“.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател проф. Николай Габровски насрочи в петък разговори са с три политически формации – „Продължаваме Промяната“, ДПС и „Възраждане“.

От 9:00 часа в зала „Изток“ на Народното събрание трябваше да започнат разговорите с „Продължаваме Промяната“, след това от 10:30 часа са поканени ДПС. За 11:30 часа бе обявена срещата с депутатите от „Възраждане“,но  от партията вече обявиха, че няма да се отзоват на поканата.

В четвъртък Габровски имаше срещи с представителите на „Демократична България“, БСП и „Български възход“.

От БСП изразиха уважение към професионализма на проф. Николай Габровски, но заявиха, че няма да подкрепят оглавявано от него правителство.

В тази конфигурация ние не можем да подкрепим правителство с първия мандат. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по време на срещата с проф. Габровски.

Нашето убеждение е, че на България е необходимо правителство и ще направим каквото зависи от нас да имаме такова, разбира се, при ясни условия и правила, заяви лидерът на „Български възход“ Стефан Янев.

Предишна статия204 са случаите на COVID-19 у нас за последното денонощие
Следваща статияСпират Шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ за ремонт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук