Начало БЪЛГАРИЯ В рамките на ден: Хванаха над 40 пияни да шофират по пътищата...

В рамките на ден: Хванаха над 40 пияни да шофират по пътищата у нас

0

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 10 168 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 11 393 водачи и пътници, съобщиха от МВР.

Съставени са 2262 фиша и 516 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 44 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 25 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 19 – с над 1,2 на 1000, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 19 души, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 2294 МПС и 2622 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 571 фиша и 93 АУАН. Установени са седем водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и седем – с над 1,2 промила. Двама са установени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Предишна статияНидерландия: България има проблем с правата на човека и борбата с корупцията
Следваща статияРадан Кънев: Сараите на ДПС решават как да гласува ГЕРБ, а не къщата в Банкя

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук