Начало НОВИНИ Япония приема реформа за премахване на законите, които дискриминират разведените жени

Япония приема реформа за премахване на законите, които дискриминират разведените жени

0

Японският парламент одобри на последната си сесия за годината, реформа на гражданския кодекс за премахване на законите, които силно дискриминират жените след развода.

Реформата на тези раздели, ратифицирана от Горната камара на Диетата (Парламента), премахва правило, което не позволява на японските жени, които се развеждат, да могат да се омъжат повторно, преди да са изтекли 100 дни от раздялата.

От своя страна отпада и друг раздел, с който бащинството на бебе на разведена, родено без да са изтекли 300 дни от развода, автоматично пада на бившия съпруг.

Това означава, че децата на тези разведени, които се женят повторно и са родени по-малко от 300 дни след развода, могат да бъдат регистрирани като бебета на нов съпруг. Това в случай, че жената има нов партньор, което в административен план значително улеснява достъпа на непълнолетни до различни социални придобивки.

Изменението, което ще влезе в сила след 18 месеца, също премахна закон (обнародван като другите два), който дава на родителите правото да прилагат физическо наказание на децата си и създаде нов, който ще наказва родителите за извършване на тези злоупотреби.

Предишна статияВладислав Панев, ДБ: Няма да подкрепим правителство с Габровски. Бихме се срещнали с БСП за трети мандат
Следваща статияЗа днес е обявено предупреждение Жълт код за значителни валежи от дъжд или за силен вятър

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук