Начало НОВИНИ Кои са „ловците на педофили“, които организират патрулни служби и арести в...

Кои са „ловците на педофили“, които организират патрулни служби и арести в Европа?

0

Миналата година близо 85 милиона изображения на сексуално малтретиране на деца се разпространиха в интернет въпреки усилията на полицията да изкорени този проблем. Поради тази причина в почти цяла Европа има групи от доброволци, наречени „ловци на педофили“, които отговарят за проследяването и дори арестуването на заподозрения на местопрестъплението.

В някои европейски страни тези бдители се приемат с голямо възхищение, но в други полицейските власти се страхуват от злоупотреба с власт от тези доброволци или ако наистина спазват презумпцията за невинност.

Евронюз съобщи, че повече от 700 от тези групи действат в Холандия, докато в Обединеното кралство група доброволци следват следите на педофилите чрез социалните мрежи.

Патрик и Кливланд са двама доброволци за „ловци на педофили“, които прекарват часове пред компютъра по стъпките на педофилите в най-популярните платформи за съобщения сред младежи на възраст между 10 и 19 години.

„Преди осем дни създадохме акаунт-примамка за сърфиране в различните социални мрежи. Фиктивният профил трябваше да се представя за 12-годишно момиче“, каза Патрик Фрипс, доброволец-пазач на Keeping Kads Safe Association, Обединеното кралство.

„Изчакахме, докато се свържат с нас, и когато го направиха, разговорът между заподозрения и него скоро придоби по-еротичен тон“, добави той.

„Признахме му възрастта си почти от самото начало, но отговорът му беше, че не го е грижа. И той бързо ни даде своя телефонен номер, за да се свържем с WhatsApp. Веднага започна да говори за секс. (…) Той ни изпрати много впечатляващи снимки, на които е чисто гол (…)“, подчерта той.

Предишна статияИран екзекутира публично втори затворник, осъден на смърт за участие в протести
Следваща статияОтложиха гласуването за удължаване на държавния бюджет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук