Начало БЪЛГАРИЯ Отложиха гласуването за удължаване на държавния бюджет

Отложиха гласуването за удължаване на държавния бюджет

0

По искане на ГЕРБ бюджетната комисия отложи гласуването на т.нар. удължителен закон, с който трябваше да се продължи действието на тазгодишните бюджетни закони за още три месеца. Първата сила в парламента смята, че тези решения трябва да изчакат гласуването на проектокабинета на Николай Габровски.

Не е редно да гласуваме на второ четене решение за удължаване на бюджета от 2022 г. и през 2023 г. ден преди очакван вот за съставяне на правителство. Ако това стане, ще има време да се внесе редовен бюджет. Нищо не пречи да изчакаме един ден и ако проектокабинетът не мине, да свикаме ново заседание и да гласуваме удължителния закон, коментира депутатът на ГЕРБ и бивш финансов министър Кирил Ананиев. Комисията подкрепи предложението с 10 гласа за и 9 въздържали се 

Днес комисията заседава извънредно, като основната точка в дневния й ред беше второто четене на ключови промени в осигуровки, данъци, болнични, семейни помощи за деца и пр. Тяхната съдба броени дни преди празниците остава неясна. Някои от предложенията – максималният осигурителен доход да се вдигне от 3400 на 4200 лв., третият ден от болничния да се прехвърли от държавата на НОИ, минималната заплата да се обвърже със средната, да се увеличат учителските заплати и пр.

След отлагането на тези предложения, депутатите се заеха с промените в закона за ДДС.

Предишна статияКои са „ловците на педофили“, които организират патрулни служби и арести в Европа?
Следваща статияКорупционен скандал в ЕС: Претърсени офиси на Европейския парламент

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук