Начало НОВИНИ БЛС иска оставката на управителя на НЗОК

БЛС иска оставката на управителя на НЗОК

0

Националният съвет на БЛС иска предсрочно прекратяване на правомощията на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев. Решението беше взето по време на Националния съвет на Съсловната организация, който се проведе на 17.12.2022 година в град Пловдив.

Единодушно членовете на Националния съвет на Български лекарски съюз гласуваха да се внесе искане в Парламента, управителят на Касата – проф. Петко Салчев да бъде предсрочно освободен от поста управител на НЗОК. Решението беше взето по време на Националния съвет на Съсловната организация, който се проведе на 17.12.2022 година в град Пловдив.

В рамките на идната седмица мотивираното искане за предсрочното прекратяване мандата на управителя на Касата проф. Петко Салчев ще бъде внесено в Парламента.

По време на Националния съвет на БЛС всички 28 районни колегии на Съсловната организация за пореден път препотвърдиха позицията си и подкрепиха всички действия на ръководството на организацията.

ългарски лекарски съюз заявява категорично, че при несъобразяване с исканията на Съсловната организация си запазва правото на ефективни протестни действия, включително и пред сградата на Народното събрание.

Предишна статияЗаконопроект прави трудовата книжка изцяло електронна
Следваща статияКрематориумите в Пекин са залети от вълна на COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук