Начало НОВИНИ Крематориумите в Пекин са залети от вълна на COVID-19

Крематориумите в Пекин са залети от вълна на COVID-19

0

Работниците в крематориума в Пекин заявиха в петък, че техните заведения са затрупани от безпрецедентната вълна от случаи на Covid в Китай, която според властите скоро ще достигне селските райони на страната.

Епидемията се разпространява бързо в тази азиатска територия, седмица след премахването на повечето от санитарните ограничения, които бяха в сила в продължение на почти три години. Властите признават, че сега е „невъзможно“ да преброят броя на случаите.

„Кремираме по 20 тела на ден, главно на възрастни хора. Много хора се разболяха напоследък”, обясни служител на крематориума. „От 60-те, които работят тук, над 10 са положителни за Covid, но нямаме избор, тъй като има много работа“, допълни той. Работници в два други погребални дома в Пекин казаха, че техните съоръжения са отворени 24 часа в денонощието и предлагат услуги за кремация в същия ден, за да отговорят на голямото търсене.

На друго място от този тип беше уточнено, че списъкът на чакащите е една седмица.

Слабостта на китайската здравна система е, че милиони възрастни хора не са ваксинирани, а антигенните тестове и лекарствата против треска са в недостиг. Директорите на пет старчески дома в Пекин казаха тази седмица, че вече не са получили повече антигенни тестове или лекарства и че нямат никакви планове за ограничаване, ако случаите скочат.

Организацията за борба с covid този уикенд призова местните власти да увеличат наблюдението и медицинските грижи за хората, които се връщат по домовете си в селските райони преди китайските новогодишни празници през януари.

Събитието причинява най-голямото разселване на населението в света всяка година. Очаква се тази 2022 г. да бъде още по-голяма, тъй като ограниченията за пътуване между провинциите бяха премахнати.

Сериозна прогноза. Скорошно проучване на изследователи от университета в Хонконг твърди, че Covid може да убие милион души в Китай тази зима, ако не бъдат наложени четвърта доза ваксина или нови ограничения.

Предишна статияБЛС иска оставката на управителя на НЗОК
Следваща статияДоналд Тръмп стартира колекция от дигитални картички за себе си и се разпродава за рекордно кратко време

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук