Начало НОВИНИ „Нашите нации са съюзници в тази битка“: Президентът Зеленски към Конгреса на...

„Нашите нации са съюзници в тази битка“: Президентът Зеленски към Конгреса на САЩ

0

Президентът на Украйна, Володимир Зеленски, подчерта тази сряда, 21-ви пред Конгреса на САЩ, че и двете страни са „съюзници“ във войната срещу неговата нация и им благодари за подкрепата, която им е позволила „да бъдат живи и ритни“.

„Нашите две нации са съюзници в тази битка“, каза той на съвместна сесия на Сената и Камарата на представителите, където беше посрещнат с овации и аплодисменти. В него той подчерта, че „руската тирания е загубила власт“ над страната му.

Украинският президент също заклейми, че Русия е намерила партньор в своята „геноцидна политика“ в Иран и предупреди, че ако нейната агресия не бъде спряна, ще бъде въпрос на време друга страна да бъде засегната.

„Стотиците смъртоносни ирански дронове, изпратени в Русия, се превърнаха в заплаха за нашата критична инфраструктура. Ето как един терорист намери друг“, каза той в реч пред двете камари на Конгреса на САЩ.

„Ще ги поставим на мястото им“, каза Зеленски бавно в игра на думи на английски, което предизвика овации.

Президентът отиде в Капитолия, след като се срещна в Белия дом с американския си колега Джо Байдън при първото му пътуване в чужбина от началото на руската инвазия в Украйна през февруари.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук