Начало НОВИНИ Парламентът: Отпускът по майчинство вече ще може да се ползва и от...

Парламентът: Отпускът по майчинство вече ще може да се ползва и от баба или дядо

0

Отпускът по майчинство ще може да се ползва и от баба или дядо след навършване на шестмесечна възраст на детето, реши парламентът. 

Със съгласието на майката след навършване на шестмесечна възраст на детето, отпускът по майчинство за остатъка до 410 дни може да се ползва вместо нея от бащата или от един от родителите на майката или на бащата, когато работят по трудово правоотношение, решиха народните представители.

До момента отпускът можеше да се прехвърля на бащата и само в определени случаи на родителите на майката или на бащата. Когато бащата е неизвестен, отпускът можеше да се ползва от един от родителите на майката, а когато бащата е починал – от един от родителите на майката или на бащата.

При осиновено дете отпускът по майчинство със съгласието на осиновителката може да се ползва вместо нея от осиновителя или от един от родителите на осиновителката или на осиновителя след изтичане на шест месеца от деня на предаване на детето за осиновяване, но не по-късно от навършване на петгодишната му възраст, когато работят по трудово правоотношение, записаха още депутатите.

 

Предишна статияСАЩ наложи санкции на висши служители на Иран за потушаване на масови протести
Следваща статияЛорер: ГЕРБ и ДПС може пак да направят политически театър

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук