Начало НОВИНИ Япония: обилен снеговалеж остави 14 убити и повече от сто ранени

Япония: обилен снеговалеж остави 14 убити и повече от сто ранени

0

Най-малко 14 души са загинали, докато повече от сто са ранени поради обилния снеговалеж, който удари Япония, особено планинските райони на региона Хокайдо, на север, до Кюшу, в южната част на японската страна.

Тези силни бури започнаха на 17 декември, поради което в някои райони на страната е регистрирано натрупване на сняг до три пъти над средното за годината. През тази неделя градове като Енгару в Хокайдо, Огуни в префектура Ямагата и Гуджо в префектура Гифу съобщиха за снежни слоеве с височина между 96 сантиметра и 1,20 метра.

Според веригата NHK властите са препоръчали на населението от тези региони да избягват да напускат домовете си, както и да не използват превозните си средства, въпреки факта, че някои сектори са затворили движението поради лошото състояние на пътищата, много от които те замръзнаха.

Специалисти по метеорология от Япония посочиха, че това явление вече е достигнало максимума си, така че се очаква през следващите няколко дни да има периодични обилни снеговалежи в планинските райони, където все още има опасност от възможни лавини поради натрупването на сняг.

Тази зимна вълна в Япония добавя към силната буря, изправена пред Съединените щати, където най-малко 22 души загинаха, докато 1,7 милиона останаха без електричество и хиляди пътници бяха засегнати от отмяната на полетите им в различни райони на страната.

Предишна статияСАЩ: „циклонна бомба“ остави най-малко 50 мъртви, прекъсвания на тока и инциденти по Коледа
Следваща статияВойна в Украйна: Атака с дрон срещу руска бомбардировъчна база остави трима убити

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук