Начало БЪЛГАРИЯ Тръмп обвини ФБР, че е премълчавало неприятна информация за сина на Байдън...

Тръмп обвини ФБР, че е премълчавало неприятна информация за сина на Байдън преди изборите

0

Бившият американски лидер Доналд Тръмп твърди, че Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) се е опитало да спре разпространението на нелицеприятни данни за сина на настоящия президент Джо Байдън преди президентските избори през 2020 г. Тръмп публикува съответната публикация в социалната си мрежа Truth Social.

„Току-що стана ясно, че ФБР, което ръководи „разследването“ на Хънтър Байдън, е изпратило много запитвания в навечерието на изборите през 2020 г., за да запази в тайна всички лоши новини, свързани с него. С други думи , същите хора, които водят „разследването“ по отношение на него, те се увериха, че той не е получил лоша реклама в медиите: „само добра, моля“, написа Тръмп, наричайки го „очевиден позор“.

По-рано журналистът на свободна практика Мат Тайби заяви, позовавайки се на вътрешна кореспонденция в Twitter, че компанията редовно е следвала инструкции от американските власти, главно представители на Демократическата партия, да цензурира социалната си мрежа, а в случая със скандала с Хънтър Байдън и неговия лаптоп, компанията ръководителите решиха, че всички материали, свързани с тази история, ще бъдат предмет на политиката за ограничаване на публикуването на информация, получена чрез хакване.

За да ограничи разпространението на информация, свързана с този скандал, твърди журналистът, ръководството на Twitter използва най-строгите мерки, като не само ограничава възможността за разпространение на данни по този случай, но и маркира връзките към публикации, свързани с него, като опасни.

Преди президентските избори през 2020 г. New York Post публикува материал, базиран на поверителна имейл кореспонденция на Хънтър Байдън. Близки сътрудници на републиканеца Тръмп, който по това време беше президент на САЩ, твърдят, че са получили копие на данни от твърдия диск на лаптоп, принадлежащ на сина на настоящия президент на САЩ. Според медиите кореспонденцията сочи, че Хънтър Байдън се опитва да се възползва от служебното положение на баща си в свои интереси в бизнес сферата. Джо Байдън, който тогава беше кандидат за президент на Демократическата партия, твърдеше без доказателства, че Руската федерация е замесена в разпространението на тази информация.

Twitter и Facebook по това време ограничиха разпространението на материали на New York Post в своите платформи. Ръководството на Facebook обясни действията си с факта, че публикацията „попада в категорията на материали, които трябва да бъдат проверени за достоверност на фактите от трети партньори“. Twitter каза още, че статията представя лична и поверителна информация под формата на имейл адреси и телефонни номера, което „нарушава правилата“ на социалната мрежа. Освен това, според ръководството на Twitter, публикацията на New York Post нарушава политиката относно „разпространението на материали, получени чрез хакване“.

На свой ред The ​​New York Times през март тази година публикува статия, от която следва, че поне част от споменатата кореспонденция е установена като истинска в хода на производство, водено от федерални прокурори.

Предишна статияCovid в Китай: Затягат се правилата, докато туризмът се възобновява
Следваща статияЕм. Соколов: Радев си търси партия, която да може да материализира амбициите му, не стана с ПП и Възхода

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук