Начало БЪЛГАРИЯ СЪДЪТ РЕШИ: Кирил Добрев остава член на БСП

СЪДЪТ РЕШИ: Кирил Добрев остава член на БСП

0

Кирил Добрев и Калоян Паргов остават членове на БСП, след като с решение от 21 декември тази година и Върховният касационен съд е отказал исканото от лидера на партията Корнелия Нинова заличаване от регистъра на политическите партии на Добрев и бившия шеф на столичните социалисти Калоян Паргов като членове на Националния съвет на БСП.

За това съобщи самия Добрев с публикация във „Фейсбук“:

Основният недостатък на истината и справедливостта е, че никога не идват толкова бързо, колкото ни се иска. Даже Емил Димитров има такава песен. Понякога обаче нещата се случват символно. Преди една година, точно на този ден, бях изключен от БСП.
Днес, на същия ден, получих последното съдебното решение, което окончателно утвърждава членството ми. 
ВКС оставя в сила решението на Софийския градски съд (СГС) от 28 октомври 2022 г.. Мотивът на съда е, че налагането на мярката не е взето валидно от оправомощения за това орган – Националният съвет. Това е второто произнасяне на ВКС по казуса. През юли върховните съдии отказаха вписване на промени по партидата на БСП, защото налагането на мярката за изключването на Кирил Добрев с извънредно решение, взето на подпис, не е станало съгласно правилника на БСП. От Левицата тогава обжалваха решението.

„По аналогични съображения не следва се обсъждат поддържаните в касационната жалба доводи за спазване на предвидената в закона и в устава на ПП „БСП“ процедура за провеждане на неприсъствените заседания и за приемане на решенията, въз основа на които е поискано повторно вписване на същите промени в състава на НС на БСП. Предвид изложеното, обжалваното с касационната жалба решение на Софийски градски съд следва да бъде оставено в сила“, посочват сега в мотивите си върховните съдии.

Кирил Добрев беше изключен в края на декември 2021 година с мотив „уронване доброто име на партията“, „злепоставяне на членове на Изпълнителното бюро на БСП“, „клевети и обиди“. Решението беше взето „на подпис“. Добрев, който до 2020 година беше сочен като дясната ръка на лидера на БСП Корнелия Нинова, се превърна в един от основните и критици и се кандидатира срещу нея.

Предишна статияКЕВР обсъжда увеличение на цените на газа
Следваща статияПочина Бенедикт XVI: Франциск ще ръководи погребението на почетния папа на 5 януари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук