Начало НОВИНИ Очакват се три вълни от инфекции в цял Китай

Очакват се три вълни от инфекции в цял Китай

0

Главният епидемиолог на Китайския център за контрол на заболяванията У Зуньоу обяви, че вълната от ковид инфекции, от които страната страда, вече е „достигнала своя връх“ в Пекин, Тиендзин и Чънду.

Пекин беше един от първите градове, претърпели масивна епидемия този месец след облекчаването на политиката за „нулева ковид“.

Бързото разпространение на вируса в страната постави под съмнение надеждността на официалните данни, които съобщават само за няколко скорошни смъртни случая от болестта, въпреки факта, че например провинция Zhejiang наскоро изчисли, че a милиони от нейните жители са били заразени всеки ден.

Смъртните случаи, причинени от подлежащи заболявания при пациенти, които са били заразени с коронавируса, не се отчитат като смъртни случаи от ковид.

Болниците в големи градове като Пекин са били подложени на голям натиск и са имали трудности при грижата за всички пациенти, според свидетелства, събрани в социалните мрежи на страната.

Световната здравна организация беше „много загрижена“ за развитието на ковид в Китай и поиска „повече информация“, на което Пекин отговори, че е споделял данните си „по открит, навременен и прозрачен начин“ от началото на пандемията. .

Смята се, че са се появили поне 130 нови варианта на омикрон.

Предишна статияПочина Бенедикт XVI: Франциск ще ръководи погребението на почетния папа на 5 януари
Следваща статияВойна в Украйна: Смъртоносни експлозии удариха Киев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук