Начало БЪЛГАРИЯ Димо Гяуров: МВР се нуждае от радикална промяна

Димо Гяуров: МВР се нуждае от радикална промяна

0
Откакто се сблъсквахме с мигрантския проблем, обсъждаме, че няма как да се случи минаването на границата без служители на МВР. Това показва липсата на всякаква реформа в министерството. Това заяви Димо Гяуров, бивш шеф на Разузнаването пред bTV.

По думите му няма реформа в МВР. Каналджийството е последица от лошото опазване на границата и системата на МВР. Като се започне от щатовете, назначенията, на работа в системата на МВР се назначават пенсионери, възмутен е Гяуров. Нормативна грешка е да се дава възможност незаетите щатове да се разпределят между останалите служители, посочи той пред bTV.

Димо Гяуров изтъкна, че някои трябва да започне радикална реформа в МВР. Трябва национална кампания и всички политици да застанат зад МВР, за да се случи всичко това, призова той. На България и излезе лошо име и има сайтове, които показват и определят тарифите как да се премине през границите у нас, коментира той.

„Не може да местиш гробище и да очакваш помощ от вътре“, отсече Димо Гяуров и отново призова да се помогне на МВР с национална кампания, зад която да застанат и самите политици.

Бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов добави, че полицаите имат информация за много свои колеги, които се занимават с нерегламентирана дейност, като много трудно може да се извади всичко наяве. Задвижени са много дела от Вътрешна сигурност, но това е проблем на калпавото управление от 15 години на МВР. Това не е проблем, който може да се реши с временни мерки, изтъкна проф. Радулов.

По думите му освен, че има трафик на мигранти, заедно с това констатацията на американските специални служби, че България е една от водещите страни в ЕС по трафик на хора. Хората, които дават решаващото мнение дали да влезем в Шенген или не, ги интересува това, което става в България, а не колко камери за контрол на пътя са купени. Сега границата ни е пробита и ние искаме да влезем в Шенген. Докато не покажем възпиране на нелегалната миграция, няма как да влезем в Шенгенското пространство, посочи проф. Радулов.

Предишна статияТролейбус и автобус са се ударили на кръговото кръстовище на Лъвов мост в София
Следваща статияБойко Рашков поема службите и СРС-тата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук