Начало НОВИНИ Интоксикацията с марихуана при непълнолетни в Съединените щати се увеличава: на какво...

Интоксикацията с марихуана при непълнолетни в Съединените щати се увеличава: на какво се дължи това?

0

Ново проучване разтревожи Съединените щати, тъй като показва, че през последните 5 години центровете за контрол на отравянията в тази страна са регистрирали увеличение до 14 пъти в приемането на обаждания от непълнолетни, погълнали бонбони с марихуана.

Списанието Pediatric, в разследване, публикувано в новото му издание, установи, че между 2017 г. и 2021 г. броят на контактите с центрове за отравяния за докладване на случаи на деца на възраст 6 години или по-малки, които са консумирали храни с THC (тетрахидроканабинол, основен психоактивен съставка на канабиса) са се увеличили от 207 през 2017 г. на 3054 през 2021 г.

Констатациите се основават на анализа на 7000 педиатрични епизода, докладвани на Националната система за данни за отравяния. В 97% от случаите децата намират годна за консумация марихуана в домовете си и я бъркат с бонбони.

За Антония Неманич, професор по спешна медицина и токсикология в Медицинския център на Университета Ръш в Чикаго и един от изследователите на изследването, нарастващият брой държави, които са одобрили законната употреба на марихуана за развлечение, направи достъпа до този етаж по-лесен.

Експертът също така уточнява, че в случай на ядлива марихуана, която изглежда като бонбон или бисквитка, може да обърка непълнолетни, които намират тези продукти у дома.

Сред намерената информация беше установено, че близо половината от случаите са непълнолетни на възраст между 2 и 3 години, следвани от 18% от 4-годишните, 15% от 1-годишните, 13% от 5-годишните -възрастни и само 1,9% от бебетата.

Изданието посочва още, че в една четвърт от случаите децата се нуждаят от хоспитализация и че 8% от тях са попаднали в интензивно отделение. Въпреки това не е регистриран смъртен случай, свързан с тези събития.

Симптомите, представени от непълнолетно лице, което е консумирало годна за консумация марихуана, обикновено са объркване, халюцинации, тахикардия и повръщане. В случай на тежко отравяне те могат да изпаднат в кома или да имат респираторни проблеми. Тежестта ще зависи от погълнатото количество спрямо размера на тялото на детето.

Предишна статияCOVID-19: какви са симптомите на новия вариант XBB.1.5 и защо се разпространява бързо?
Следваща статияВойна в Украйна: Руснаците са обвинени, че са открили огън въпреки едностранното примирие на Путин

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук