Начало БЪЛГАРИЯ Конгресмен призова администрацията на Байдън да върне в Бразилия Жаир Болсонаро

Конгресмен призова администрацията на Байдън да върне в Бразилия Жаир Болсонаро

0

Конгресменът Хоакин Кастро, демократ от Тексас, след размириците в Бразилия призова администрацията на Байдън  да върне в родината му бившия президент Жаир Болсонаро, който в края на декември пристигна в САЩ.

Кастро, който е член на комисията по външни работи на Камарата на представителите, сравни протестите в  Бразилия с бунта на 6 януари в Капитолия, който навърши две години. Мнението на конгресмена е, че Болсонаро не трябва да е във Флорида, а Съединените щати не трябва да бъдат убежище за този “авторитарен човек” и той трябва да бъде изпратен обратно в Бразилия.

Изгубилизборите, Болсонаро отказа да отстъпи на новоизбрания президент поемането на поста и според New York Times е бил изправен пред множество разследвания в родината си.

След съобщения на медиите и полицията, че антидемократичният протест е прераснал в насилие  и американският президент Джо Байдън също  осъди  тези действия  в Бразилия , като каза, че ще продължи да работи с президента Луиз Инасио Лула да Силва и че бразилските демократични институции имат „пълната подкрепа“ на Съединените щати.

Предишна статияХристо Иванов: Ако получим мандата, ще водим преговори за приоритети без коалиции
Следваща статияНов протест в центъра на Пловдив заради акциите на Панаира

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук