Начало БЪЛГАРИЯ Христо Иванов: Ако получим мандата, ще водим преговори за приоритети без коалиции

Христо Иванов: Ако получим мандата, ще водим преговори за приоритети без коалиции

0

Търсене на подкрепа на база на програмни приоритети без коалиции и договорки, по примера на първите два мандатоносителя, е формулата, на която трябва да стъпи този, който получи третия мандат. Това коментира пред журналисти в Пловдив съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. По думите му това е моделът, който „Продължаваме Промяната“ и ГЕРБ са приложили.

„Ако мандатът бъде връчен на „Демократична България“, ще последваме примера на „Продължаваме Промяната“, които изработиха програмен документ, организираха срещи и го внесоха в зала, за да търсят подкрепа от всички, коментира Иванов.

Той бе категоричен, че не може да се правят коалиции, да се избират министри от различни формации и да влизат лидери в кабинета. „Ние отдавна сме заявили, че бихме пристъпили към подкрепа или реализация на кабинет само при много ясен ангажимент за конституционна реформа на прокуратурата, борба с корупцията и ограничаване на руското влияние“, допълни Иванов. Според него въпросът е готова ли е българската политическа класа да премине към съществуване без договорки, без коалиции и да върви към ограничаване на руското влияние и корупцията.

Христо Иванов и зам.-председателите на Народното събрание Никола Минчев и Кристиан Вигенин са в Пловдив на извънредна сесия на Общинския съвет, чиято тема е Международният панаир в Пловдив. Липса на кворум не позволи да бъде дадено начало. Целта на заседанието е да се гласува отново решението как да гласува представителят на община Пловдив на предстоящото Общо събрание на акционерите на дружеството „Пълдин Туринвест“, насрочено за днес. Това е втори опит, след като на 3 януари първата извънредна сесия по темата не успя да събере кворум. 

Предишна статияСтефан Янев: ГЕРБ, БСП и ДПС изглежда по-работещ вариант
Следваща статияКонгресмен призова администрацията на Байдън да върне в Бразилия Жаир Болсонаро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук