Начало БЪЛГАРИЯ Христо Иванов: ГЕРБ бягат от въпроса с реформата на прокуратурата

Христо Иванов: ГЕРБ бягат от въпроса с реформата на прокуратурата

0

„Политически кабинет и правителство може да сработи само, ако няма политически лидери в него“. Това мнение изрази съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в ефира на bTV.

По този начин той задочно отговори на Бойко Борисов, че не иска да е премиер.

Според него ГЕРБ леко се уплашиха и трябва да отговорят с „да“ или „не“ за конституционната реформа на прокуратурата. Те бягат от този въпрос като лош ученик от матура, каза Иванов, цитиран от novini.bg.

„Демократична България“ е готова да поеме отговорността да излъчи кабинет, който ще може да реши 5 големи национални задачи. Ако отидем на нови избори, поставяме под съмнение задачите, които завършват архитектурата, за които всички мечтаем – европейска България, посочи Иванов.
Христо Иванов посочи още, че ДБ може да изиграе ролята на моста между партиите. Ние сме готови да застанем в средата на бойното поле, в което всички се замерят и да заемем ролята на посредника, подчерта Христо Иванов. Ако няма правителство ще изпуснем Еврозоната и ще се простим с нея, предупреди той.

ДБ няма да иска подкрепа от никого, а ще се опитат да съставят правителство, ако третият мандат отиде при тях. ДБ никога не са прекъсвали диалога с партиите по важните политики за страната. Който получи третия мандат за съставяне на правителство трябва да търси доверието на големите политически сили, за да получи подкрепа, добави Иванов.

Според него технически кабинет не се случил с първите два мандата за съставяне на правителство, защото партиите искат избори.

Предишна статияНов протест в центъра на Пловдив заради акциите на Панаира
Следваща статияДобрев: България плаща 15 пъти по-скъп газ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук