Начало БЪЛГАРИЯ Дисциплинарни наказания за над 40 служители в СДВР след две катастрофи

Дисциплинарни наказания за над 40 служители в СДВР след две катастрофи

0

МВР обяви, че резултат на извършени проверки в СДВР след две катастрофи в София с жертви са наложени дисциплинарни наказания на над 40 служители, като 4-има от тях са наказани с уволнение.

Във връзка с тежкото ПТП от 25 септември на Околовръстния път в София, при което загина френски гражданин, за тежки нарушения на служебната дисциплина са уволнени двама държавни служители от СДВР. Служебното правоотношение на двамата полицаи – командир на отделение и старши полицай в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ към Шесто РУ, е прекратено, се посочва в съобщението на МВР.

Във връзка с тежкото пътно-транспортно произшествие, при което на 5 юли в София в района на хотел „Хемус“ загинаха две жени, ще бъдат уволнени двама служители на Четвърто РУ – командир на отделение и полицай в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“. По-рано беше освободена от длъжност служителка на Първо РУ.

За установени нарушения на служебната дисциплина на други 38 държавни служители от СДВР са наложени дисциплинарни наказания. Те са от различни сектори на отдел „Пътна полиция“, както и от Трето, Четвърто, Пето, Шесто и Седмо РУ на СДВР.

Предишна статияДонев: Ние не играем на власт – в нашето правителство няма артисти, а министри
Следваща статияЗачестяват кражбите на луксозни коли в столицата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук