Начало БЪЛГАРИЯ Донев: Ние не играем на власт – в нашето правителство няма артисти,...

Донев: Ние не играем на власт – в нашето правителство няма артисти, а министри

0

Ако всички говорят за третия мандат, значи е време за край на нашия – с тези думи служебният премиер Гълъб Донев откри днешното заседание на правителството и обясни, че отчетът за направеното от тях ще бъде направен през следващата седмица. 

„Ще оставим в наследство на нашите приемници във властта разрешени кризи, възстановени отношения между институциите, добър диалог с гражданите и убеждението, че управлението на държавата е занимание – открито и прозрачно“, посочи той. 

Социолозите често казват за нас, че никой в служебното правителство не блести особено. Това е така, защото работим в екип. В нашето правителство няма артисти, а има министри. Ние не играем на власт, ние изпълняваме своите правомощия „, допълни Донев. 

По думите му докато политиците се вълнуват от третия мандат, хората са притеснени от грипните вируси. Служебният министър-председател се обърна към своите министри – на здравеопазването и на образованието: 

„Уважаеми министри Меджидиев и Пенов, вие двамата и екипите на двете министерства бъдете в координация и съдействайте максимално на областните щабове за взимане на адекватни решения. След близо 2 години COVID пандемия здравната система знае как да реагира при зачестяване на острите респираторни заболявания. Боледуват най-често децата. Направете план за действие, така че хората да се чувстват спокойни. Без излишна паника и истерия. Да не забравяме, че грипната вълна е събитие, което ни се случва всяка година“, посочи премиерът Гълъб Донев. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук