Начало БЪЛГАРИЯ Зачестяват кражбите на луксозни коли в столицата

Зачестяват кражбите на луксозни коли в столицата

0

Автокражбите в София продължават. Собственици на скъпи автомобили все по-често се разделят с колите си въпреки съвременните системи за сигурност, предава NOVA.

Малко са обаче хората, които вдигат шум, тъй като автомобилите са застраховани, а кражбите отиват в графа „неразкрити”. Жертва на такова посегателство направи собствено проучване, след като откраднаха колата му струваща близо 200 000 лв.

„Нямам информация от полицията, освен че се работи по случая. Имах медицински проблем, който налагаше да проведе лечение в София. Отседнах в хотел в Драгалевци. Паркингът, на който я бях оставил, беше обществен.

Останах малко разочарован от дежурните на 112. След като се обадих, ме попитаха дали колата не е вдигната от репатрак. Казах им, че колата се е намирал между 10 други. Имаше камера на паркинга.

Прибегнех до търсене на информация в интернет. Вече се крадат коли по метода „куфар”. Прихваща се сигнала на ключа и се препраща към друго устройство и с него отключва колата”, каза потърпевшият Пламен Стойков.

Предишна статияДисциплинарни наказания за над 40 служители в СДВР след две катастрофи
Следваща статияНС ще задължи кабинета да предоговори плана за възстановяване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук