Начало НОВИНИ Правителството на Путин освободи свиреп убиец, след като оцеля 6 месеца в...

Правителството на Путин освободи свиреп убиец, след като оцеля 6 месеца в битка с Украйна

0

Отчаяно от намаляването на броя на членовете на руските войски в Украйна, който надхвърля 100 000 души, правителството на Владимир Путин прибягна до превръщането на заплахите за затворници в нови бойци; въпреки това беше изненадващо, че Дмитрий Карягин, мъж, който уби 87-годишната си баба през 2014 г. с чукове, след като я принуди да продаде апартамента си, беше включен в този план.

Въпреки това Путин реши да даде амнистия на Дмитрий, след като той прекара около шест месеца начело на военния конфликт, който Русия има с Украйна и в който успя да оцелее.

Според The ​​Mirror 36-годишният Карягин е бил осъден на 14 години и половина затвор за убийството на баба си Зоя Анастасенко, когато тя е била на 87 години през 2014 г. Престъплението не свършва дотук, защото преди убийството той я принуждава да продаде апартамента й и преди да избяга от местопрестъплението, откраднал от нея около 8000 евро. Той скрил тялото и то било намерено от властите едва година по-късно.

Според вестник The Mirror, след освобождаването му той принадлежи към Wagner Group, частна паравоенна сила, която всъщност функционира като наемническа мрежа. Тази армия също отговаря по особен начин на президента Владимир Путин и е активна в превземането на градове като Попасна и Северодонецк в Луганск, според д-р Самуел Рамани, асоцииран член на Кралския институт на обединените служби. Тъй като договорите за военни услуги са незаконни в Русия, групата не съществува законно.

Ходът за освобождаване на престъпниците беше широко критикуван, тъй като много от войниците в крайна сметка бяха убити, докато Путин отчаяно се опитва да накара повече затворници да бъдат освободени, да се върнат на улицата и да се бият.

The Mirror посочва, че през следващите седмици и месеци руският президент ще позволи на стотици убийци, изнасилвачи, крадци, финансови престъпници, гангстери и наркодилъри да се върнат в обществото.

Предишна статияМирчев: Скандалът с терориста и Nexo бяха дирижирани заради третия мандат
Следваща статияИнцидент в Непал: търговски самолет се разби и остави 68 жертви

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук