Начало БЪЛГАРИЯ Вучич не е сигурен, че ще наложи санкции на Русия

Вучич не е сигурен, че ще наложи санкции на Русия

0

Сръбският президент, Александър Вучич, още не е сигурен, че Сърбия в крайна сметка ще наложи санкции срещу Русия. Това каза той в понеделник по време на изказване в предаването на „TV Happy“.

„Всички казаха, че Вучич ще наложи санкции след изборите. Устояхме на натиска почти една година. Все още не съм сигурен, че ще наложим санкции. Бяхме ли щастливи, когато бяха наложени санкции срещу нас? Не. Да разрушаваме паметниците на Чайковски, Достоевски и Толстой?“ – попита сръбският лидер.

Припомняме, че след началото на специалната военна операция на Русия в Украйна, Вучич в обръщение към нацията, след заседание на Съвета за сигурност, заяви, че Сърбия подкрепя териториалната цялост на Украйна, но няма да налага санкции срещу Руската федерация.

Президентът каза, че републиката временно спира ученията на армията и полицията с всички чуждестранни партньори. Той отбеляза, че Сърбия смята Русия и Украйна за братски държави, съжалява за случващото се в източната част на Европа и е готова да предостави хуманитарна помощ на Киев.

Както каза Вучич, в интервю за медиите на 10 ноември миналата година, Белград ще наложи санкции срещу Москва „само с дамоклев меч над главата“, предаде newsbg.

Предишна статияВ Италия арестуваха най-издирвания мафиотски бос на „Коза ностра“
Следваща статияЛорер: Вероятността за общо правителство с БСП е малка, на Радев му е удобно да властва

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук