Начало БЪЛГАРИЯ Лорер: Вероятността за общо правителство с БСП е малка, на Радев му...

Лорер: Вероятността за общо правителство с БСП е малка, на Радев му е удобно да властва

0
Корнелия Нинова не уважи срещата, която организирахме в парламента, когато ние полъчихме мандат за съставяне на правителство, а изпрати заместници. В нашето разбиране откритите срещи с лидерите са важни, за да видим какво правим за хората и кой ще го изпълни. Сега ние ще отидем на срещите на БСП, защото има много важни теми, които трябва да се обсъдят с третия мандат. Това коментира Даниел Лорер, ПП.

Националния ни съвет се събира в сряда, за да вземем решение по въпроса какво да правим по отношение на третия мандат. Ако има конкретна оферта, ще е по-лесно да вземем решение. Моето лично мнение е, че офертата ще е трудна. Защото макар и да управлявахме заедно с БСП в продължение на 6 месеца, излязоха доста разделителни линии, към които те допълнително добавиха нови в следващия парламент – върнаха ни към хартията и ръчното броене при избори, посочи той пред Нова телевизия.

За нас ще е трудно да намерим достатъчно допирни точки с БСП за да можем да дадем подкрепа за някакво правителство заедно с тях. Но това е мое лично мнение. Крайното решение ще вземем в сряда, посочи той.

Очаквам и ГЕРБ, и ДБ да съобщят и то бързо отрицателната си политическа позиция, коментира той.

Вероятността за общо превителство с БСП е доста малка, допълни той.

Трудно ми е да врачувам по намеренията на Президентството. Президентът се чувства много комфортно да властва като суверен. Това ще е поне до април, допълни още депутатът от ПП.

За случая Nexo: „Забележете кога този скандал изскочи в общественото пространство. Тези разследвания в щатите се водят от месеци. Прокуратурата избра един абсолютно специфичен момент – когато имаше вероятност мандатът да се даде на „Демократична България”. Те имаха най-голям шанс да съберат някаква подкрепа. Точно в парламента достигнахме до важния закон за контрол над главния прокурор, който е сърцето на правосъдната реформа. Прокуратурата е безконтролна. Тя не се отчита пред никой. Когато стигнахме до момента, в който парламентът разисква закона за разследване на главния прокурор, се появи Nexo. За мен тези съвпадения са необясними”, коментира Лорер.

Предишна статияВучич не е сигурен, че ще наложи санкции на Русия
Следваща статияЗаради лекарство: Арестуваха момиче с епилепсия за притежание на наркотици

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук