Начало БЪЛГАРИЯ Бурни ветрове нанасят щети в цяла България

Бурни ветрове нанасят щети в цяла България

0

Сигнали за нанесени щети от силен вятър се получават от цялата страна в службите за безопасност. Към момента има регистрирани 14 случая, като четири са по-сериозните в София.

В столицата има откъсната част от метален покрив на сграда, но няма информация за пострадали граждани при инцидента. Дърво е паднало на трамвайната линия на столичния бул. „Джеймс Баучер“. В други два от случаите дървета са паднали върху паркирани автомобили и са им нанесли материални щети.

В страната най-много са сигналите от Кюстендил. В три от случаите там са паднали дървета в градската среда, а при третия пак дърво е паднало на пътя за граничен пункт Гюешево и се е наложило той да бъде затворен, докато клоните бъдат премахнати.

Във Враца има два сигнала за паднали дървета. По три са сигналите в Перник и Монтана. От главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ обясниха, че и в момента продължава обобщаването на обстановката в страната.

Заради бурните ветрове днес има обявени жълт и оранжев код в цяла България. Кодовете са в сила за всички области на страната, съобщават от Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Областите с жълт код са: Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Добрич, Кюстендил, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, София град, Стара Загора, Търговище, Шумен, Ямбол.

Областите с оранжев код са: Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Хасково и Кърджали.

Предишна статияГрета Тунберг беше арестувана на протест срещу въглища в Германия
Следваща статияЯвор Божанков: БСП залита в посока на популизма и започва да изглежда като „Възраждане“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук