Начало БЪЛГАРИЯ Нинова: Ще търсим обединяващото, а не разделящото

Нинова: Ще търсим обединяващото, а не разделящото

0

С 94 гласа „за“ и 3 „против“ Пленумът на БСП подкрепи намерението на Корнелия Нинова да организира лидерска среща с всички парламентарни партии, за да решат какво ще правят с третия мандат. 

„Ще поканим лидерите на лидерска среща. Ще поставим 5 въпроса за обсъждане: има ли политическа воля и желание за съставяне на редовно правителство или просто се демонстрира такова, за да се прехвърли отговорността на един или друг. Ние не бихме искали това да се случва. Искаме честен и открит разговор и представяне пред обществото на фактите. Ако имаме различия и не можем да се съберем, да ги обявим. Ако можем, да продължим със следващите стъпки – а те са: какви задачи да възложим на това правителство, с какъв срок да бъде то, политическо, експертно или смесено и формат за вземане на политическите решения в една такава сложна конфигурация, каквато би се очертала, ако стигнем до правителство“. Това заяви Корнелия Нинова.

„Няма да бавим този процес. Чакахме решението на Националния съвет. В следващите дни ще стартираме. Ще ви държим в течение за всичко, което се случва по време на тези срещи и разговори“, добави тя.

„Ще търсим обединяващото, а не разделящото“, уточни Нинова.

 

Предишна статияУкрайна: Министър на вътрешните работи и 15 други загинаха при катастрофа с хеликоптер в Киев
Следваща статияНова Зеландия: Джасинда Ардърн обявява оставката си като министър-председател през февруари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук