Начало НОВИНИ Украйна: Министър на вътрешните работи и 15 други загинаха при катастрофа с...

Украйна: Министър на вътрешните работи и 15 други загинаха при катастрофа с хеликоптер в Киев

0

Тази сряда се случи трагедия в Киев, Украйна. министърът на вътрешните работи Денис Монастирски; първият му заместник-министър Евгений Женин; неговият държавен секретар Юрий Лубкович и още 13 души, включително няколко непълнолетни, загинаха, когато хеликоптерът, в който пътуваха, падна.

Според властите 9 души са загинали при падането на хеликоптера близо до предградието на Бровари, а други 7 са загинали на земята, включително три деца.

Монастирски беше най-видният член на президента Владимир Зеленски и се смята за най-известния смъртен случай, загинал в Украйна от началото на войната след нахлуването в Русия през февруари 2022 г.

Според заместник-началника на украинската президентска канцелария Кирило Тимошенко, Монастирски се е насочил към „гореща точка“ на войната, когато хеликоптерът се е разбил.

Засега не са уточнени точните причини за инцидента. Въпреки това някои свидетели смятат, че това ще бъде част от войната. „Беше много мъгливо и нямаше електричество, а когато няма електричество, няма и осветление в сградите“, каза жител на района, идентифициран като Володимир, пред BBC.

Доклади в Украйна показват, че шестима служители на министерството и трима членове на екипажа също са били на борда на хеликоптера.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук