Начало БЪЛГАРИЯ Николай Нанков: Шишков обрича хиляди българи на ВиК проблеми

Николай Нанков: Шишков обрича хиляди българи на ВиК проблеми

0

Хиляди българи в големи градове в цялата страна са обречени да търпят неудобството от разкопани улици и продължаващи ВиК проблеми заради действия на служебния регионален министър арх. Иван Шишков.

Това обясни за „Епицентър“ депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Причината е, че подопечните на Шишков ВиК дружества бавят индексирането на договорите за строителство на нова инфраструктура с евросредства. А министърът допълнително внася стрес в системата с конкурси за избор за нови шефове на дружествата.

По-рано във фейсбук депутатът от ГЕРБ обясни как през седмицата е проличало, че Шишков е напълно „бос“ по водната тема.

„Жалко! А беше време, когато МРРБ беше водещо при справяне с проблемите, предлагаше адекватни решения и се опираше на висококвалифицираната си администрация“, добавя Нанков. И пише: „Но затова пък ударно за пореден път в последните 2 години се сменят шефове на ВиК дружества. Явно силно мотивиран, Шишков се е развихрил да прави “конкурси”, с които на повечето места допълнително ще се забатачат водните проекти. Ще стане ясно срещу какво – истината дълго скрита не стои“.

„Усеща се, че идват избори. А кой ще е виновен, когато обекти за милиарди започнат да “гърмят” точно в навечерието на местните избори?! Няма да е ГЕРБ!“, завършва поста си Николай Нанков.

Предишна статияАнтони Тренчев: Действията на българските власти са абсурдни, Nexo ще съди България за 1 милиард долара
Следваща статияЖена от Видин почина, докато чака линейка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук