Начало БЪЛГАРИЯ Миков с прогноза: Първият на изборите пак няма да направи правителство

Миков с прогноза: Първият на изборите пак няма да направи правителство

0
„Тази ситуация, в която трудно се постигат политически мнозинства, ще продължи. Защото състезанието е самостоятелно. От това идват всички проблеми. Като не могат да се разберат, отиваме пак на избори. Нищо фатално не се случва – има служебен кабинет“. Това каза бившият лидер на БСП и бивш вътрешен министър Михаил Миков.

Той даде прогноза какво ще се случи след изборите. „Може би ще има обединение в дясно“, добави Миков пред Нова телевизия.

„За мен е ясно кой ще е първи, кой втори. Но първият няма да има възможност и гласове да направи правителство. Трябва да има булка с някакъв чеиз, смята той.

Големият проблем е с кризата на доверие“, заяви от своя страна бившият екоминистър Емил Димитров – Ревизоро.

На него не му е приятно, че Бойко Борисов е дал ход назад. „Когато хората са ти гласували доверие и си първа политическа сила не трябва да даваш мандата на друг“, категоричен бе той.

Според бившият енергиен министър Мирослав Севлиевски въпросът е какво ще бъде, а не около кого. „Това, което се случваше дотук, не ме прави голям оптимист. Старото няма да стане лесно от стола“, каза той. Според Миков проблемът е, че все по-малко хора отиват да гласуват. Попитан дали ще е проблем, ако БСП и ГЕРБ се обединят, той каза, че това ще подразни избирателите.

Севлиевски заяви, че трябва да се намерят тези линии, които ще ни обединят. „Важно е какво отношение ще имат партиите към важни теми и въпроси. Ако има разум, ще има и доверие. Ако намерят разумни теми, ще намерят и доверие“, каза той.

Предишна статияКремъл: НАТО си надценява възможностите западните танкове ще горят!
Следваща статияНад 18 хил. куб. м незаконна сеч в България е установена през 2022 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук