Начало НОВИНИ Папа Франциск: Да си хомосексуалист не е престъпление

Папа Франциск: Да си хомосексуалист не е престъпление

0

Папа Франциск даде интервю за агенция Асошиейтед прес, в което критикува страни, в които има закони, които криминализират и дискриминират хомосексуалната общност. „Всички ние сме Божии деца и Бог ни обича такива, каквито сме и със силата, с която всеки един от нас се бори за своето достойнство.“

Освен това той повтори позицията на католическата църква, че „хомосексуалността не е престъпление. Това не е престъпление“, каза той. „Да, но това е грях. Добре, нека първо разграничим греха от престъплението“, добави той.

Папа Франциск I призовава за край на насилието и диалог в Перу: „Без повече смъртни случаи“

Около 67 държави или юрисдикции по света криминализират еднополовите връзки по взаимно съгласие, а 11 от тях могат или носят смъртно наказание, според The ​​Human Dignity Trust, който работи за премахване на тези закони.

Той обясни, че „в катехизиса на католическата църква се казва, че хората с хомосексуални наклонности трябва да бъдат добре дошли, не трябва да бъдат маргинализирани, придружени, ако им бъде дадено място“. На семействата той посочи, че който „има син или дъщеря с хомосексуални наклонности, не трябва да ги уволнява, те трябва да създадат семейна рамка, за да живеят в мир“.

Папа Франциск разкритикува държави, които прилагат смъртно наказание за хомосексуалисти и не смеят да кажат нещата такива, каквито са. „Те никога не казват думата; те казват „измамни действия“ или нещо подобно. Те използват обрат, за да го кажат. Не, това е грешно. Това е грешно. Много е лошо. Смятам, че никой не трябва да бъде дискриминиран (…)”, подчерта той.

Правителството благодари на папа Франциск и уверява, че също се стреми към „прекратяване на актовете на насилие“.

„Всеки мъж и всяка жена трябва да има прозорец в живота си, където да излее надеждата си и да види Божието достойнство. И да си гей не е престъпление. Това е човешко състояние“, добави той.

Предишна статияКЕВР обсъжда цената на газа за февруари
Следваща статияНападение над синагогата в Йерусалим: Седем убити при стрелба

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук