Начало БЪЛГАРИЯ Радев: Ако имам намерения за промяна на формата на държавно управление –...

Радев: Ако имам намерения за промяна на формата на държавно управление – ще го заявя сам

0

„Специално за моята институция – нямам нужда от посредници в диалога си с гражданите. Ако имам намерения за промяна на формата на държавно управление – ще го заявя сам.“ Това каза държавният глава Румен Радев във връзка с инициирания от „Има такъв народ” референдум за президентска република.

Според него парламентът трудно ще навакса за три дни „пропилените три месеца” за осъществяването на правосъдната реформа и „най-вече създаването на ефективен механизъм за контрол над главния прокурор”.

„Ако това наистина беше приоритет, тези промени щяха да бъдат във фокуса на дебатите от самото начало на съществуването на този парламент. Силно се надявам това да не са маскарадни игри в българския парламент. Когато разбраха, че дните са преброени, се втурнаха да решават този въпрос”, уточни той.

Относно пребития секретар на българския клуб в Охрид Християн Пендиков, президентът заяви, че това е израз на десетилетна политика на насаждане на омраза към българите и всичко българско.

„Затова е изключително важно този път властите на Северна Македония ясно да заявят, че това е престъпление от омраза. Не е битов скандал, не е криминален случай. Ненаказаните много случаи на системен тормоз над македонските българи водят до физическо насилие и ескалация”, смята Радев.

Предишна статияНападение над синагогата в Йерусалим: Седем убити при стрелба
Следваща статияПротести пред Белия дом заради смъртта на афроамериканец след зверски побой от полицаи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук