Начало БЪЛГАРИЯ Правната комисия решава на второ четене за контрола на главния прокурор

Правната комисия решава на второ четене за контрола на главния прокурор

0
На второ четене в правна комисия влизат промените в Закона за съдебната власт, които предвиждат въвеждането на механизъм за контрол на главния прокурор. В зала ще се разискват предложенията на “Възраждане”, както и онези, внесени от Министерския съвет. Не е ясно обаче дали те ще успеят да стигнат до разглеждане в пленарна зала.

Спорната тема за контрол и разследване на главния прокурор скараха депутатите миналата седмица, но в крайна сметка бяха приети няколко предложения, които трябва да бъдат обединени в едно. 

Някои партии са оптимистични, че оставащите няколко дни живот на парламента са напълно достатъчни за въвеждането на механизмите за контрол на обвинител №1. Миналата седмица обаче темата стана повод за напрежение между ГЕРБ, ПП и ДБ, които взаимно се обвиниха в бламиране на съдебната реформа и провал на кворума. 

Последното заседание на парламента е в четвъртък, когато държавният глава Румен Радев ще издаде указ за разпускането на парламента и насрочване на нови предсрочни избори на 2 април. В петък ще бъде назначен нов служебен кабинет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук