Начало БЪЛГАРИЯ Мартин Димитров: Не може да продължават служебните кабинети на Радев, идва нова...

Мартин Димитров: Не може да продължават служебните кабинети на Радев, идва нова политическа ситуация

0
„ГЕРБ, БСП и ДПС целенасочено спират съдебната реформа, еврозоната, от ДБ вече се съмняваме, че те спират и Шенген. Това ще доведе до нова политическа ситуация. На тези избори не очаквайте резултати, подобни на предишните“.

Това заяви пред БНР Мартин Димитров от „Демократична България“, който е и председател на икономическата комисия в парламента. 

ГЕРБ, ДПС и БСП си разкриха картите на лидерската среща, посочи Мартин Димитров. Според него за това ще бъде понесена отговорност и ще промени политическата обстановка в България: 

„Пътищата са само две. Единият път е ГЕРБ, ДПС и БСП, а другият – ПП и ДБ. Това развитие дава сериозен шанс за ПП и ДБ да се представят над очакванията на следващите избори“.

Докато не приключат разговорите за съвместно явяване на изборите между ДБ и ПП, те са само разговори, подчерта депутатът от ДБ и добави: 

„Докато не са изчистени всички детайли, не трябва да се слага каруцата пред коня“.
 
Дали ще се явим заедно или не, двете партии трябва да формираме управленска алтернатива, категоричен бе Димитров. 

Не може да продължават служебните кабинети на Радев, които са все по-колебливи и несигурни. Рисковете стават все по-големи. Ситуацията от избори към избори се променя, защото хората стават все по-тревожни“. 

Мартин Димитров вижда директен саботаж относно еврозоната, който е дошъл от ГЕРБ, БСП и ДПС, „Възраждане“ и „Български възход“. Според него тези партии са се били наговорили предварително и не са участвали в две комисии. 

„Демагогията е много голяма, защото ако ги питате – ще кажат, че това им е огромен приоритет, обаче като опрат нещата до гласуване – ги няма и то организирано“, коментира той. 

За евентуално поскъпване на застраховката „Гражданска отговорност“ Димитров заяви, че текстовете между първо и второ четене в Кодекса за застраховането идват 80% от самите застрахователи. При това положение да се говори за такова голямо увеличение е несериозно, смята той. 

„Хората, които не искаха да се приеме каквото и да било, създадоха лични страхове, говориейки за някакви големи поскъпвания, които никой не може да предвиди и са просто създадени, за да плашат хората“. 

Относно правосъдната реформа, той посочи, че там по скоро е очаквал това поведение на същите партии.

Предишна статияБензин и дизел отново поскъпват по бензиностанциите
Следваща статияЗахарова: САЩ се готвят да организират мощна антикитайска вълна в медийното пространство

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук