Начало НОВИНИ Турция няма да пусне нови военни кораби в Черно море

Турция няма да пусне нови военни кораби в Черно море

0

Турция е против разрастването на войната в Украйна и няма да пуска нови военни кораби в Черно море. Това заяви първият дипломат на Анкара Мевлют Чавушоглу, като подчерта, че турското ръководство вярва в завършването на конфликта на масата за преговори и иска справедлив мир за Украйна, предава „Анадолската агенция“.

По думите му, в първите месеци на военните действия „беше по-лесно да се предвиди краят на кризата, отколкото сега“.

„Важно е и двете конфликтни страни да признаят мира. Продиктуваният мир няма да намери признание: нито Украйна, нито Русия ще се съгласят с това“, заяви турският министър, като припомни, че от самото начало на кризата около Украйна Турция открито подкрепя териториалната цялост на Украйна.

„Настоявахме и продължаваме да призоваваме страните да установят контакти. Анкара има отлични отношения и с двете държави. Затова не подкрепихме санкциите. Но, разбира се, ние отхвърляме войната, стриктно спазвайки изискванията на Конвенцията от Монтрьо. И дори стигнахме още по-далеч, призовавайки като член на НАТО за диалог с Москва“, посочи министърът.

Ръководителят на турското външно министерство подчерта, че Анкара е против ескалацията на войната в региона и против навлизането на нови военни кораби в Черно море.

Предишна статияЗахарова: САЩ се готвят да организират мощна антикитайска вълна в медийното пространство
Следваща статияГюров: Целта на това правителство беше да се бърка в енергийната независимост на страната

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук