Начало НОВИНИ Мащабна незаконна сеч в района на къпалня „Мария Луиза“

Мащабна незаконна сеч в района на къпалня „Мария Луиза“

0
Със 100 хил. лева ще бъде глобени виновниците за незаконното изсичане на дървета в Борисовата градина. Разрешение е имало за премахването само на 10 сухи дървета в района на къпалня „Мария Луиза“. Сечта обаче се оказва по-мащабна, а за нея съобщи Столичната община.

Според групата „Тук не е Амстердам“ теренът се подготвя за строителство. Комплексът в Борисовата градина не се ползва откато част от собствеността му премина в частни ръце. В дружеството дял има частна компания, свързана с Румен Гайтански-Вълка и общинската фирма „Софийски имоти“.

Теренът на къпалнята е голям – около 35 хил. кв. м. Това е най-големият столичен парк. Миналата година от дружеството „Парк Мария Луиза“, което е собственик на къпалнята, обявиха, че имат намерение да ремонтират комплекса и той да започне да работи отново. В дружеството дял има частна компания, свързана с Румен Гайтански – Вълка. 

В средата на 2022 г. беше издадена и виза за проектиране за евентуалното бъдещо обновяване на къпалнята, която някога беше общинска собственост.

“Не става въпрос само за отрязани дървета, но и за деформиране на терена. Има изкопни насипи и изкореняване с цел заличаване на уликите. Санкциите ще бъдат в максимален размер – 100 000 лева”, заяви пред bTV Цветан Тодоров, директор на дирекция „Контрол на строителството”. 

Столичната община е сезирала прокуратурата.

Предишна статияЗахарова: Западна Европа, изпадаща в рецесия, потъва с Украйна
Следваща статияСпецакция на полицията, провериха дискотеки в София

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук