Начало НОВИНИ Съединените щати засичат китайски шпионски балон с горещ въздух над своя територия

Съединените щати засичат китайски шпионски балон с горещ въздух над своя територия

0

Правителството на Съединените щати е засякло този четвъртък шпионски балон с горещ въздух, собственост на Китай, който лети над нейна територия на голяма надморска височина, съобщиха от Пентагона.

Според това, което беше съобщено в изявление на американския говорител Пат Райдър, това не е първият път, когато се наблюдава подобен тип дейност. „След като балонът беше открит, правителството на САЩ предприе незабавни действия, за да се защити срещу събирането на чувствителна информация“, каза Райдър.

Агенцията EFE посочи, че техните източници сочат, че е оценена възможността обектът да бъде свален в слабонаселен район на Монтана, но са предпочели да не рискуват. Освен това се научи, че е „достатъчно голям“, за да причини щети, ако бъде съборен на земята. Те обаче увериха, че Съединените щати „ще направят всичко необходимо, за да защитят своя народ и своята територия“.

От друга страна, високопоставен служител на отбраната каза на местните медии, че смятат, че устройството принадлежи на Китай и че президентът на САЩ Джо Байдън вече е информиран за него. Съобщението идва преди държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен да започне посещение в Китай този уикенд.

Предишна статияБрюксел връща наблюдението над България
Следваща статияПутин: 80 години по-късно отново сме изправени пред немски танкове

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук