Начало БЪЛГАРИЯ БЧК с благотворителна кампания за пострадалите при земетресението в Турция

БЧК с благотворителна кампания за пострадалите при земетресението в Турция

0

Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция, съобщиха от организацията.

Открита е специална банкова сметка в лева:

Банкова сметка IBAN: BG64UNCR76301078660913

Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на кратък номер 1466 (на стойност 1 лв.) към всички мобилни оператори.

От организацията съобщават, че са в готовност да предоставят от бедствения си резерв 1000 спални комплекта, които включват походни легла, надуваеми матраци, възглавници, одеяла, горни и долни чаршафи, калъфки за възглавници, кърпи и хавлии; допълнително 1000 одеяла и 1000 комплекта спални чаршафи. От съвместния бедствен резерв на Българския Червен кръст и на Турския Червен полумесец могат да бъдат предоставени 300 кухненски комплекта с посуда за хранене, 300 семейни палатки, 300 радиатора, 1000 матрака и 3000 вълнени одеяла.

Екип за търсене и спасяване от 12 души с 5 кучета от Планинската спасителна служба на БЧК отпътува тази вечер за Турция, за да се включи в спасителните дейности на място. Организацията има готовност и да предостави хуманитарна помощ от бедствения си резерв.

Българският Червен кръст е в постоянна комуникация с Турския Червен полумесец и сформирания щаб на ТЧП, ръководещ операцията по подпомагане, както и с Министерството на вътрешните работи и с ГД ПБЗН.

Чрез представителите на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, БЧК е в готовност да съдейства за предоставянето на допълнителна помощ, вкл. и в рамките на партньорската мрежа на националните дружества от Югоизточна Европа „Съседите помагат първи“.

„БЧК е солидарен с усилията на колегите си от ТЧП, чийто екипи са на терен и оказват първа помощ и психологическа подкрепа на пострадалите в засегнатите райони, набират, разпределят и предоставят хуманитарната помощ според нуждите“, съобщават още от хуманитарната организация.

Предишна статияПроф. Рачев: Очакват ни още по-ниски температури
Следваща статияКрум Зарков: Може да направим черна книга на прокурорски акции, завършили без резултат

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук