Начало НОВИНИ Русия разследва употреба на химически оръжия от страна на Украйна

Русия разследва употреба на химически оръжия от страна на Украйна

0

Руският Следствен комитет обяви, че разследва възможна употреба на химически оръжия от страна на украинската армия близо до градовете Соледар и Бахмут в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Украинските въоръжени сили казаха, че никога не са употребявали химически оръжия, и обвиниха Русия, че разпространява дезинформация.

Следственият комитет на Руската федерация спомена за дронове с химически оръжия. Той обаче не представи доказателства в подкрепа на своите твърдения, отбелязва Ройтерс.

„Военнослужещи от въоръжените сили на Русия са изпитали влошаване на здравословното си състояние и характерни симптоми на отравяне“, заяви комитетът. Той не даде подробности, включително за какво вещество може да става въпрос.

Украинските въоръжени сили казаха, че се придържат към законите на войната.

„Обвиненията от страна на врага за употребата на химически оръжия от подразделения на въоръжените сили на Украйна са фалшиви“, пише в тяхно изявление. В текста се подчертава, че Украйна никога не е използвала такива оръжия „където и да било… когато и да било“.

Украинските въоръжени сили на свой ред обвиниха Русия, че използва „забранени боеприпаси с фосфор и хлорпикрин“ и е превърнала дезинформацията в оръжие.

Предишна статияЖертвите от земетресенията в Турция и Сирия надхвърлиха 4300
Следваща статияПроф. Рачев: Очакват ни още по-ниски температури

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук