Начало БЪЛГАРИЯ Георги Лозанов: Отношенията ПП-ДБ и ГЕРБ ще доведат до предизборна кампания на...

Георги Лозанов: Отношенията ПП-ДБ и ГЕРБ ще доведат до предизборна кампания на тежки сблъсъци

0

Според журналиста Владимир Йончев кампанията, която очаква да проведат ГЕРБ, е „през прокуратурата, през фалшиви обвинения, през неща, които после ще се окажат, че не са така, но изборите са минали“

Темата за кризата в политиката и шансовете за съставяне на кабинет коментираха бившият председател на СЕМ доц. Георги Лозанов и главният редактор на „OFF NEWS“ Владо Йончев в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Лозанов е на мнение, че коалицията между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ е заявка за твърда анти-ГЕРБ позиция. Той е на мнение, че за две години ГЕРБ е започнала да излиза от „политическата карантина“, тъй като „партиите на промяната“ не са успели да създадат устойчива управленческа алтернатива. „Те твърде великодушно прибраха доста голяма политическа менажерия – президента, Слави Трифонов, БСП“, посочи той. По негови думи това е дало на ГЕРБ монолитност в рамките на политическия живот.

Йончев смята, че на предишните избори обединението ПП – ДБ е имало по-голям шанс да бъде на първо място, отколкото на предстоящите. Той посочи, че ГЕРБ е незаобиколим фактор.
Йончев каза, че кампанията, която очаква да проведат ГЕБР е „през прокуратурата, през фалшиви обвинения, през неща, които после ще се окажат, че не са така, но изборите са минали“. Той допълни, че очаква и „фалшифициране на изборите с „мъртви души“ и хартиени бюлетини“.

Лозанов посочи, че отношенията ПП-ДБ и ГЕРБ ще доведат до предизборна кампания на тежки сблъсъци. „ДБ едва ли ще може да участва в напрегната компроматна кампания, а това ще намали резултата им на изборите“, посочи той.

Предишна статияРадев: Ще наложим вето, ако има санкции срещу ядрената енергетика на Русия
Следваща статияМъск ограничава достъпа на украинските дронове до „Старлинк“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук