Начало БЪЛГАРИЯ Трифонов: Оказа се, че в политиката трябва да си лъжец

Трифонов: Оказа се, че в политиката трябва да си лъжец

0

„Оказа се, че в политиката трябва да си лъжец. Колкото по-добър лъжец си, явно толкова по-добър политик си“. Това заяви пред БНР лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

„Знаех го, но не предполагах, че е точно по този начин. Брутално. Безапелационно. Без никакъв срам“, добави той.

 „Другата е, когато гледах по телевизията как бившият министър-председател каза, че съм му се обадил и съм го попитал къде е моят милиард. Това е един от случаите, когато наистина ми е увисвала мандибулата. Това са абсолютни лъжи. Другото е, че съм мафиот“, посочи Слави Трифонов в предаването „Политически НЕкоректно“.

„Има една голяма част от хората, които искат да бъдат излъгани красиво, искат да им се обещае нещо“, обясни Трифонов резултата на партията на последните парламентарни избори. Той каза, че „изчегъртването“ на ГЕРБ не се е случило, защото това не можеш да го направиш сам:

„Продължаваме промяната“ и Кирил Петков са другото лице на ГЕРБ. Те са същите като поведение. /…/ В тази система, която сега съществува в България, изпълнителната власт подчинява парламента. Много е шантаво, но го видях с очите си. Реално този, който управлява е министър-председателят, а парламентарните сили, които го подкрепят, са негови слуги. Понеже аз не съм такъв и не желая, не сме били част от желанията на министър-председателя който и да е той, в случая Кирил Петков – затова не се получи“.

Властта, парите и славата са голям дявол, смята Слави Трифонов и обясни как в рамките на 1-2 месеца ПП са променили рязко поведението си. От коалиционни партньори се превърнаха с господари, спомни си той.

„Те лъжат, гледат в очите и лъжат. Виждал съм много лъжци. Тези просто така са устроени явно“, посочи лидерът на ИТН, визитайки бившите си коалиционни партньори. На него са му еднакво „несимпатични“ обаче и ПП, и ГЕРБ.

Заради това системата трябва да бъде променена, категоричен бе лидерът на ИТН. Според него президентската република е по-добра от парламентарната. Той обясни, че така ще се контролират много по-адекватно властите в страната.

„Сигурен съм, че в една такава ситуация парламентът ще има много по-голяма власт да контролира президента, отколкото в момента контролира министър-председателя“.

Трифонов не изключи нито една възможна коалиция в следващия парламент.

Източник: БНР

 

Предишна статияАрмията на САЩ и Канада свали нов неидентифициран обект
Следваща статияАмериканските военни свалят друг летящ обект над езерото Хурон

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук